Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
1
4
3
5
0
2
Termék részletek


Tulasi Fahéj illatú füstölő

Fahéj füstölő/Tulasi Cinnamon
Tulasi Fahéj füstölő , Tulasi Cinnamon

Fahéj (Cinnamomum ceylanicum) alkalmas a szellemi frissítésre, a koncentráló képesség fokozására,meditációhoz .Gyulladásgátló hatása van és légúti fertőzések és hűléses megbetegedések esetén is alkalmazható. A fahéj a fahéjfa kérgéből készült fűszer.Már az ókorban is rendkívül keresett volt; Indiából és Srí Lankáról több mint 2000 éve exportálják. A fűszerkereskedők valóságos rémmeséket terjesztettek róla, hogy magasan tartsák az árát. Három fajtáját ismerjük. Ezek a ceyloni,a kínai és a malabári fahéj. Őrölt állapotban mézeskalács, almás lepény, rétes, zsírban sült fánk, rizsételek, tejes ételek, míg egész állapotban kompótok, befőttek, gyümölcslevesek, forralt borok és egyéb italok készítéséhez. Kiválóan hangsúlyozza például a szilva ízét. A gyógyászatban emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatása miatt használják. Indiában bizonyos curryk alkotóeleme, a Közel-Keleten egyes húsételeket ízesítenek vele, például a tadzsint. Délkelet-Ázsiában fűszerkeverékek alkotórésze, így például a kínai ötfűszer keverék fahéjból, csillagánizsból, szegfűszegből, szecsuani borsból és édesköményből áll.A leveleiből nyert illóolajat az illatszeriparban és szájápoló szerek készítésére használják.



Webáruház készítés