» Webáruházunk csak cégeket és viszonteladókat szolgál ki! «

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/223-4341

Történelmi és Szerencsehozó Buddha
2016.12.05 15:48

Nevető Buddha

Nevető BuddhaA Nevető Buddha, azaz Pu-taj,de nevezik Budai-nak is. Pu-Taj a kínai mitológia kulcsfigurája, a buddhizmus, a taoizmus és a sintoizmus egyik fontos alakja és szentje. Japánban a hét szerencseisten egyike. Általában véve a bőség, a boldogság, az öröm, a szerencse istene, akit nagy hasú, nevető, kopasz szerzetesként ábrázolnak.

 

Budai személyét a X. századi zen szerzetessel, Csicével azonosítják, aki a buddhizmus terjesztője volt Kelet-Kínában. A Budai nevet becenévként kapta,mely vászonzsákjára utal. Csice vászonzsákos, koldus, megvilágosodott szerzetesként élt. Az összegyűjtött alamizsnát gyakran adta tovább gyermekeknek és rászoruló szegény embereknek. Nincstelensége ellenére az elégedettséget, a nagylelkűséget, a kedvességet, a jókedvet sugározta. A beteljesült jóslásairól is ismert volt. Azt tartják róla, hogy Maitreja ( Milofu) Buddha reinkarnációja volt. Ezért a 14. századtól kezdve Maitreja ábrázolásai összeolvadnak Budaival.

A Buddha szobrokból sokféle létezik, de a legismertebb a Nevető Buddha, másnéven Szerencsehozó Buddha. Bőséget, gazdagságot hoz a munkában és az életben megfáradt embernek. Simogasd meg a hasát, nem várt szerencsében lesz részed!

A nevető Buddha gömbölyű pocakja maga a boldogság és bőség, ezért  ajánlott gyakran megsimogatni, hogy a várva várt szerencse és gazdagság beköszöntsön hozzánk. Ha pedig boldogságra vágyunk, szemlélgessük egy keveset vidám arcát.