» Webáruházunk csak cégeket és viszonteladókat szolgál ki! «

Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/431-3603

Secret of Bali-Cempaka illóolaj

Secret of Bali-100 % Esszenciális naturál olaj
Cempaka-Magnolia champaca illóolaj
10 ml
Származási hely: Bali
Az illóolajat CSAK külsőleg lehet alkalmazni. Párologtatóba,diffúzorba.

A magnólia champaca , angol nevén champak a Magnoliaceae családba tartozó nagyméretű örökzöld fa. A trópusi és szubtrópusi nedves, széleslevelű erdők ökorégióiban található , 200–1600 méteres magasságban. [5] A Maldív-szigeteken, Bangladesben, Kambodzsában, Kínában, Indiában, Indonéziában, Malajziában, Mianmarban, Nepálban, Thaiföldön és Vietnamban honos.
A virágokat Dél-Ázsiában többféle célra használják. Főleg Indiában elsősorban templomi istentiszteletre használják, akár otthon, akár kint, és általában lányok és nők hajban hordják őket szépségdíszként, valamint természetes parfümként. Virágokat úsztatnak vízes tálkában, hogy illatosítsák a helyiséget, menyasszonyi ágyak illatos dekorációjaként és füzérekként.
" A Magnolia champaca azonban ritkább, erős illatú, és nem is olyan gyakran vagy bőségesen használják - például hajra egyenként vagy kis fűzőként, de ritkán egész füzérként hordják, menyasszonyi ágyakra pedig leggyakrabban jázmin és rózsa, míg a szobák körül elhelyezett vizes tálkákhoz általában más, színesebb vizuális díszítést és kevésbé erősen illatosított virágokat használnak."
A fát hagyományosan illatos haj és masszázsolajok készítésére használták. Jean Patou híres parfümje, a " Joy ", a Chanel No. 5 után a második legkelendőbb parfüm a világon , részben a champaca virágok illóolajaiból származik. A népies "Joy parfümfa" elnevezés innen ered.
A faj India egyes államaiban védett a fakitermeléstől, különösen a délnyugati régióban, ahol bizonyos ligeteket a hinduk és a buddhisták szentnek tartanak.
Kiegészítő termékek