» Webáruházunk csak cégeket és viszonteladókat szolgál ki! «

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/223-4341

Secret of Bali-Frankincense-Tömjén illóolaj

Secret of Bali-100 % Esszenciális naturál olaj
Frankincense-Tömjén-Boswellia sacra illóolaj
10 ml
Származási hely: Bali
Az illóolajat CSAK külsőleg lehet alkalmazni. Párologtatóba,diffúzorba.
A tömjénfa (Boswellia) a szappanfavirágúak rendjébe, a balzsamfafélék (Burseraceae) családjába tartozó növénynemzetség. Ezen nemzetségbe tartozó növények illatos gyantát termelnek, melyek közös jellemzője, hogy gyulladáscsökkentők. A bibliai tömjént a valódi tömjénfa (Boswellia sacra) adta.
A tömjénfa nemzetség négy fajából állítható elő jó minőségű tömjén. Ezek a valódi tömjénfa (B. sacra), a B. frereana, az abesszin tömjénfa (B. papyrifera) és az indiai tömjénfa (B. serrata).Valamennyi gyantatípus különböző minőségekben érhető el – ez elsősorban a betakarítás időpontjától függ, továbbá kézzel is osztályozzák őket.
A növényekből készült kivonatot az ájurvédikus orvoslás során több száz éve használják. Újabban vizsgálatok igazolták, hogy a valódi tömjénfa kivonata jótékony hatást gyakorol asztma és néhány gyulladásos megbetegedés esetén. Nyugat-Afrika területén az afrikai tömjénfa (Boswellia dalzielii) kérgét lázcsillapításra, reumás és gyomor- és bélrendszeri problémákra alkalmazzák.
A tömjén az ókorban az arannyal és egyéb drágakövekkel egy rangban álló illatszer volt, ezért a hatalom jelképének is számított. Az ókori kínaiak a lepra, és a tüdővész ellenszerének tartották, de keleten és nyugaton egyaránt használták légzőszervi megbetegedések, reuma, bőrbajok, vérbajok, vesebetegségek gyógyítására. Régebben a tömjént a háztartásban elsősorban a higiéniai hatása miatt értékelték, mert távol tartott bizonyos kártevőket.
A tömjén fogalma emlékezetek óta összefonódik a spiritualitással: segít megszabadulni a lelki szorongásoktól, gondterheltségtől, visszaadja a lélek erejét. Támogatja az energia összpontosítását, koncentrálja és állandósítja a figyelmet. Csökkenti a lelki és szellemi kimerültséget, segít az érzelmi sebek elviselésében, a régmúlt terheinek elengedésében.


Kiegészítő termékek