» Webáruházunk csak cégeket és viszonteladókat szolgál ki! «

Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/431-3603

Secret of Bali-Lotus-Lótusz illóolaj

Secret of Bali-100 % Esszenciális naturál olaj
Lotus-Lótusz-Nelumbo nucifera illóolaj
10 ml
Származási hely: Bali
Az illóolajat CSAK külsőleg lehet alkalmazni. Párologtatóba,diffúzorba.
Az indiai lótusz (Nelumbo nucifera) a próteavirágúak (Proteales) rendjébe, ezen belül a lótuszfélék (Nelumbonaceae) családjába tartozó faj. Az indiai lótusz Dél-, Délkelet-Ázsiában és Észak-Ausztráliában őshonos növényfaj.
A Nelumbo nucifera ,más néven szent lótusz , Laxmi lotus , indiai lótusz vagy egyszerűen lótusz , a Nelumbonaceae családba tartozó két vízinövényfaj egyike.
A növény az ősi keleti vallásokban a megtisztulás és az újjászületés jelképe. Virága a buddhizmus egyik fő szimbóluma.
Több ázsiai országban fogyasztják. Kínában és Indiában régebben, úgynevezett „varázsital” készítésére használták fel, ezt a lótuszfélét; gyöktörzséből főzeléket készítenek, tejnedve pedig gyógyászati célokat szolgál.
Kedvező körülmények között ennek a vízi évelő növénynek a magjai sok évig életképesek maradhatnak, a legrégebbi feljegyzett lótusz csírázása pedig az északkelet-kínai száraz tómederből származó, 1300 éves magvakból származik. Ezért a kínaiak a növényt a hosszú élet szimbólumának tekintik .
A Nelumbo nucifera egy történelmi kulturális és szellemi jelentőségű lótuszfaj. A hinduizmusban és a buddhizmusban is szent virág, a spirituális ébredés és megvilágosodás felé vezető utat jelképezi. A kereszténységben a lótuszvirágot gyakran társítják Tamás apostollal és Indiába érkezésével.

Kiegészítő termékek