» Webáruházunk csak cégeket és viszonteladókat szolgál ki! «

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/223-4341

Secret of Bali-Palmarosa-Pálmarózsa illóolaj

Secret of Bali-100 % Esszenciális naturál olaj
Palmarosa-Pálmarózsa-Cymbopogon matini illóolaj
10 ml
Származási hely: Bali
Az illóolajat CSAK külsőleg lehet alkalmazni. Párologtatóba,diffúzorba.
A Cymbopogon martinii a Cymbopogon (citromfű) nemzetségbe tartozófűfaj,amely Indiában és Indokínában őshonos, de aromás olaja miatt sok helyen termesztik . Leginkább a palmarosa ( pálmarózsa ) köznéven ismert,mivel illata édes és rózsaszerű. Egyéb elterjedt nevek közé tartozik az indiai muskátli , a gyömbérfű , a rosha és a rosha fű .
Ennek a növénynek a geraniol kémiai vegyületet tartalmazó illóolaját illata miatt, valamint számos hagyományos gyógyászati és háztartási felhasználásra értékelik. A Palmarosa olajról kimutatták, hogy hatékony rovarriasztó , ha tárolt gabonára és babra alkalmazzák, féregellenes szer a fonálférgek ellen , gomba- és szúnyogriasztó . A rózsához hasonló illatú Palmarosa olajat szappanokhoz és kozmetikumokhoz adják.
Széles körben használják rózsaillatú parfümökhöz és kozmetikumokhoz szerte a világon. Az is ismert, hogy segít elűzni a szúnyogokat és ízesíti a dohánytermékeket . Gyógyászati megoldásokban és aromaterápiában használták . A Palmarosa olaj egy gombaellenes szer. A palmarosa nevet az általa kibocsátott édes illatú virágrózsa aromáról kapta. A Palmarosa vadon termesztik India és Nepál tartományainak vizes élőhelyein.

Kiegészítő termékek