Kategóriák
HEM masala füstölő
A Mumbai székhelyű HEM füstölőgyár, mely Bangalore-ban gyártja füstölőit, a faszénalapú füstölőcsaládja sikerein felbuzdulva néhány éve elkezdte a 15 grammos,lapos dobozos maszala füstölők gyártását is.
A füstölőpálcika végét vízszintesen tartva meggyújtjuk , majd 1-2 másodperc múlva finoman elfújjuk a lángot és ezután parázslani és füstölni fog.
A parázsló füstölőpálcikát fa,fém,kerámia,bambusz füstölőtartóban égethetjük ,( ezeket megtalálja a füstölőtartók menüpont alatt ) de erre a célra akár egy virágcserépben lévő föld , vagy egy tálka homok is megfelel. Egyszerre több illatot is füstölhetünk , így kialakíthatjuk saját illatkompozíciónkat is. A füstölőket sötét , száraz helyen tároljuk , lehetőleg saját zacskójában , így akár évekig is tárolhatjuk minőségvesztés nélkül.
A HEM maszala füstölői 20 cm hosszúak és égési idejük fél óra. Egy lapos csomagban 15 gramm füstölőpálcika található
6termék
16
6termék
16
Elterjedten használták a füstölőket az időegység mérésére is, melyet az egyenletes égésük tett lehetővé. Időegységük az 1 k’o volt, mely 14 perc és 24 mp –nek felelt meg.A múlt mágusai, papjai, a füst áramlását jövendőmondásra is alkalmazzák. Kezdetben illatos virágokat, gyógynövényeket, illatos fakérget, s azok keverékeit égették. A ma ismert formák csak később alakultak ki.
A Füstölők használata elsősorban nyílt légtérben javasolt, beltéri használatakor a helyiségben biztosítani kell a megfelelő szellőzést!